Maak je eigen WordPress website met

DIVI
.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Heb je nog geen website?

 

En blijf je steeds maar aarzelen om een websitebouwer in de arm te nemen, omdat je het eigenlijk het liefst zelf je site zou bouwen? Dan is deze cursus  ‘Maak je eigen WordPress website met Divi’ geknipt voor jou.

De cursus is natuurlijk geschikt voor iedereen die zelf een website wil gaan maken. Maar in het bijzonder is hij geschikt voor bevlogen ondernemers (in spé) – die zo hun eigen ideeën hebben over hoe ze zich online willen presenteren.

Bijvoorbeeld:    
 • Mensen-werkers: denk aan coaches, healers, psychologen, yoga-docenten en meditatieleraren
 • Kunstenaars: denk aan schrijvers, muzikanten, schilders, ontwerpers en beeldhouwers
 • Kenniswerkers: denk aan onderzoekers, leraren, schrijvers, uitvinders en instructeurs op allerlei gebieden
 • Ambachtsvrouwen- en mannen: denk aan koks, naaisters (m/v), houtbewerkers, duurzame bouwers, ecologische tuiniers en app-designers

Misschien ben jij zo iemand?

En wil je nu eindelijk wel eens online? Wie weet heb je zelfs al plannen om je kennis en kunde online te gaan verkopen – bijvoorbeeld door het maken van online cursussen. In dat geval is het extra zinvol om zelf je eigen website te kunnen maken.

En zeker als je een heel persoonlijke sfeer wilt uitstralen met je website, is het fijn om precies te kunnen doen wat je voor ogen hebt, en je eigen smaak en stijl te kunnen volgen.

Waarom zou je zelf je WordPress website maken met Divi?

Zelf een WordPress website maken heeft veel voordelen!

 

 • WordPress is het wereldwijd het meest gebruikte systeem om websites te bouwen. Je hebt enorm veel mogelijkheden voor allerlei functionaliteiten.
 • Het is relatief goedkoop. Je bent veel goedkoper uit dan als je een websitebouwer inhuurt – zelfs al gebruik je een betaald WordPressthema als Divi.
 • Je wordt deskundig op het gebied van WordPress. Zo blijf je niet afhankelijk van een websitebouwer.
 • Je wordt flexibel. Heb je een nieuw idee, dan heb je het snel op het web staan: je hoeft op niemand te wachten.
 • Je kunt experimenteren. Weet je nog niet goed wat je wilt? Dan kun je rustig experimenteren en je je website in je eigen tempo ontwikkelen.

Het WordPressthema Divi wordt wereldwijd bejubeld. Maar waarom?

 

 • Divi is mooi! Over smaakt valt natuurlijk niet te twisten, maar ik viel onmiddellijk voor de transparante sfeer.
 • Divi straalt eenvoud uit. Het heeft niet teveel toeters en bellen, en juist die soberheid is inspirerend.
 • Divi is flexibel. Je kunt alles precies zo aanpassen zoals je het wilt,  maar ook de meest basic versie is prachtig.
 • Divi is degelijk. Het wordt gemaakt door een stevig bedrijf, en wereldwijd is er een grote community enthousiaste gebruikers.
 • Divi is gebruikersvriendelijk. Het thema werkt met de zogenaamde Divi Visual Builder, die het bouwen van een website super eenvoudig maakt.

Waarom zou je in deze cursus investeren?

Deze cursus bespaart je tijd en frustratie

 

Je vraagt je misschien af of je niet zélf alle informatie van internet bij elkaar kunt zoeken. Er staan immers ontzettend veel gratis filmpjes op Youtube, en ook van Divi zelf is uitgebreide documentatie beschikbaar! Dat klopt inderdaad. Toch is deze cursus onmisbaar als je:

 • niet overweldigd wilt worden door de stortvloed aan Engelstalige informatie
 • niet eindeloos veel tijd wilt doorbrengen om in de  chaos van Youtube precies de juiste filmpjes te vinden die je nodig hebt.
 • niet wilt luisteren naar te snel Engels sprekende mensen die geen rekening houden met het feit dat jij géén native speaker bent.
 • stap voor stap in de juiste volgorde door de materie wilt worden geleid, in plaats van zelf uit te moeten zoeken wat eerst komt, en wat daarna.
 • in eerste instantie alleen dátgene wilt leren wat je écht nodig hebt om een goede start te maken – zodat je daarna de behendigheid hebt om dieper in Divi te duiken, mocht je dat willen.

 

Deze cursus maakt je onafhankelijk:

 

 • Je wordt deskundig op het gebied van WordPress. Zo blijf je niet afhankelijk van je websitebouwer. Je hoeft niet voor elk wissewasje weer de hulp van een professional in te roepen.
 • Je wordt flexibel. Je kunt een nieuwe pagina of een nieuwe site al binnen heel korte tijd online zetten.
 • Je kunt experimenteren. Als je nog niet goed weet wat je precies wilt kun je rustig dingen uitproberen en al doende je site laten groeien.
 • Het wordt makkelijker om online producten te lanceren. In een handomdraai maak je zelf je verkooppagina’s, je ‘thank-you’-pagina’s en je webinar-pagina’s.

 

Met deze cursus bespaar je kosten:

 

 • Je bespaart op de kosten voor een websitebouwer. Dat spreekt voor zich.
 • Je hoeft niet te betalen voor technische hulp bij kleine problemen. Als je kleine technische problemen hebt of updates moet doen heb je de vaardigheid en de zelfstandigheid om ze op te lossen – ofwel zelf, ofwel met behulp van de helpdesk van je hostingprovider of van Elegantthemes (het bedrijf achter Divi). Dat scheelt overigens niet alleen geld, maar ook tijd en stress.
 • Je kunt heel makkelijk gratis een tweede of derde website lanceren. Als je een idee krijgt voor een boek, een cursus of een ander product heb je een bijbehorende website zó online – zonder extra kosten te hoeven maken voor een websitebouwer. Dit is van groot belang als je (in de toekomst) je kennis online wilt gaan verkopen.

 

Wie heeft de cursus gemaakt (en waarom?)

Mijn naam is Simone Nijboer

Ik heb lange tijd heel veel mensen gecoacht die een eigen bedrijf willen starten – of het naar een hoger plan willen tillen.

Ik schreef het boek ‘Ondernemen met Bezieling’ – een boek over hoe je je werk kunt maken van datgene dat je het liefst doet. En onlangs schreef ik ook ‘De dromer die doet’ – een boek over hoe je je idealen en dromen om kunt zetten in projecten, en vervolgens in concrete resultaten.

Naast mijn deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling ben ik ook heel geïnteresseerd in online technologie. De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd op dat gebied. Zoveel, dat ik steeds meer de behoefte ging voelen om die kennis door te geven.

De aanleiding voor deze cursus

Het idee voor deze cursus ontstond omdat er tijdens coachingsgesprekken bepaalde kwesties steeds terugkwamen:

1. Te snel een dure website

Sommige klanten die eigenlijk best krap bij kas zaten hadden wat overhaast toch een veel te dure website laten maken. Zo’n prachtige site vol design-grapjes en allerlei toeters en bellen die helemaal niet nodig zijn voor een beginnend bedrijf. Soms waren ze  zelfs helemaal niet zo blij met het eindresultaat omdat de stijl en sfeer toch niet helemaal aansloot bij wat ze wilden.

Dan dacht ik bij mezelf: ‘Oh, ik had je graag willen uitleggen hoe je heel makkelijk zelf een website bouwt!’ Maar daar had ik natuurlijk binnen het bestek van die coachingssessie helemaal geen tijd voor. Dat vond ik erg frustrerend.


2. Alsmaar niet starten met een website

En ook kwam ik mensen tegen die juist veel te traag waren met een website – vaak omdat ze aarzelden over de kosten, of omdat ze niet precies wisten wat ze wilden. Ze bleven het maar uitstellen. En daarbij dacht ik juist: ‘Maak een beetje vaart! Bouw toch zelf die website! Zo moeilijk is het allemaal niet!’


Toen ik hen enthousiast vertelde over Divi kreeg ik meer en meer verzoeken om nou eens precies uit te leggen hoe ik dat aanpakte. Vandaar dat ik besloot om deze cursus te gaan maken.

Ik ben een Divi-fan

Naast dat ik het leuk vond om mijn klanten een stap verder te helpen in hun bedrijfsontwikkeling, ben ik ook gewoon een enorme Divi-fan. De aanschaf van Divi is een van de beste zakelijke beslissingen die ik in de afgelopen 20 jaar heb genomen:

 • Ik vind het een prachtig thema
 • Het is transparant en super-eenvoudig om mee te werken door de Divi Visual Builder
 • Het heeft veel mogelijkheden, en pint me niet vast op een bepaalde sfeer of uitstraling
 • Het is gebouwd door een degelijk bedrijf met een vriendelijke helpdesk

Ik geef mijn kennis en ervaring graag door

Ik heb zelf eindeloos veel uren achter de computer doorgebracht, en alle fouten gemaakt die je maar kunt verzinnen. Alle uren denkwerk en alle omwegen die ik heb genomen wil ik je graag besparen. Ik heb daarom uit de vele mogelijkheden die Divi biedt de essentie gehaald, en die leg ik met veel plezier aan je uit.

De cursus bestaat uit de volgende modules:

Module 1

In Module 1 leg ik je uit waar je allemaal over na moet denken als je voor een hostingprovider gaat kiezen.

Module 2

In Module 2  ik uit hoe je Divi aanschaft, downloadt en installeert.

Module 3

In Module 3 ga je stap voor stap een eerste eenvoudige homepagina maken. Zo doe je ervaring op met het werken met WordPress en de Divi Visual builder.

Module 4

In module 4 laat ik zien hoe je een blogpagina en een blogpost maakt.

Module 5

In Module 5 ga ik WordPress tot in detail met je doornemen. Zo weet je als je later meerdere pagina’s wilt gaan maken precies waar je mee bezig bent.

Module 6

In Module 6 neem ik vervolgens de Divi Visual Builder uitgebreid met je door. Zo kun je later met alle onderdelen van de Divi Builder goed uit de voeten.

Module 7

In module 7 leg ik je uit hoe je met zogenaamde ‘projects’ werkt en hoe je een portfolio maakt.

Module 8

Vervolgens laat ik in module 8 zien hoe je je social media aan je website kunt koppelen, door een plugin te gebruiken die je gratis bij Divi krijgt.

Module 9

In module 9 laat ik zien hoe je je emailserviceprovider, zoals bijvoorbeeld Mailchimp of Mailerlite aan je website kunt koppelen.

Module 10

In module 10 leer je hoe je een veiligheids- en een zoekmachineoptimalisatie (SEO) plugin kunt instellen.

Tot slot

Tot slot bespreek ik afsluitend nog een aantal zaken, zoals hoe je overbodige pagina’s, plugins en thema’s verwijdert, waar je documentatie over Divi kunt vinden, en hoe je een start kunt maken met een privacy-verklaring.

FAQ

Ik ben niet zo handig met de computer - is zelf een website bouwen niet te moeilijk?

WordPress kan in eerste instantie ingewikkeld overkomen – maar als je je er iets langer in verdiept valt dat erg mee. Daarnaast is Divi uiterst gebruikersvriendelijk. Ik leg alles stap voor stap in een heel rustig tempo uit. Ook als je weinig ervaring hebt met de computer kun je mijn uitleg naar verwachting gemakkelijk volgen. Valt het je toch tegen – dan kun je binnen 30 dagen je geld weer terugkrijgen.

Is het niet zo dat het goed is om taken waar je niet goed in bent uit te besteden?

Dat is in het algemeen een prima advies. Als je pas start met ondernemen kun je eindeloos blijven hangen in praktisch prutsen, terwijl je ondertussen geen geld verdient met waar je goed in bent. Het is belangrijk om daar alert op te zijn.

Daar staat tegenover dat  het voor een ondernemer wezenlijk is om je niet helemáál machteloos te voelen ten opzicht van online technologie. Een website is fundamenteel, en daarom is het belangrijk dat je makkelijk en snel iets aan je website kunt veranderen en toevoegen, zonder dat je helemaal afhankelijk bent van een andere professional.

Ben je van plan om passief inkomen te gaan verdienen door het verkopen van online cursussen of andere online producten, dan is kennis van WordPress helemaal onontbeerlijk. Je wilt namelijk snel verkooppagina’s, webinarpagina’s en thank-you-pagina’s kunnen aanmaken.

 

En natuurlijk kan het in het beginstadium van je bedrijf zo zijn dat je nog weinig cashflow hebt. Dan is de besparing op de kosten van het laten bouwen van een website een prachtig voordeel – maar niet het belangrijkste naar mijn mening.

 

Wat nou als ik later toch hulp wil van een websitebouwer?

Heel veel webdesigners werken zelf ook met Divi, en zullen het geen enkel probleem vinden om jouw Divi-site verder te ontwikkelen. Het is een van de meest gebruikte thema’s. Als je je website heel simpel en transparant houdt (iets dat ik je van harte aanraadt) is dit voor hem of haar ook heel erg makkelijk.

Ik ben bang dat het zelf bouwen van een website me te veel tijd gaat kosten!

Natuurlijk kost het tijd om je in deze cursus te verdiepen. En als je echt helemaal geen tijd kwijt wilt zijn aan het leren van nieuwe vaardigheden, dan is het waarschijnlijk ook geen goed idee.

Wel is het goed om je te realiseren dat het samenwerken met een websitebouwer ook tijd kost. Hij of zij wil van jou weten wat je precies in gedachten hebt, en welke sfeer en uitstraling je wilt hebben. Dit overleg kost je ook tijd, naast bijvoorbeeld het uitzoeken van een geschikte designer, het wachten op het resultaat, het terugkoppelen of het eindresultaat is wel is wat je in gedachten hebt. Deze tijd kun je ook besteden aan je eigen deskundigheidsbevordering.

En wil je later je kennis online gaan verkopen, dan scheelt het ook heel veel tijd (en geld) als je al je ideeën direct uit kunt voeren, in plaats van te wachten tot je webbouwer tijd in zijn of haar agenda voor je heeft.

Ziet een zelfgemaakte website er niet heel onprofessioneel uit?

De kracht van Divi is dat het er ook in de meest simpele vorm mooi en professioneel uitziet. Ook de verschillende modules zijn allemaal prachtig ontworpen – denk aan prijstabellen, tabs, harmonica’s, portfolio’s, iconen en nog veel meer. Wil je daarvan voorbeelden zien, bekijk dan de video elders op deze pagina.

Wat voor soort website ga ik in de cursus leren maken?

In module 3 leer ik je hoe je een eenvoudige homepage maakt. Die is vergelijkbaar met de pagina die je nu bekijkt. Vervolgens ga ik in module 4, 6 en 7 alle mogelijkheden die Divi biedt bespreken, zodat je daarna op een gemakkelijke manier je website kunt uitbreiden op de manier die je wilt.

Als je een idee wilt krijgen hoe de proefpagina eruit ziet die je gaat maken, klik dan hier.

Ook de pagina die je nu bezoekt is bijzonder makkelijk te maken met Divi.

Hoe zien de video-lessen er uit? Ik weet niet goed wat ik me erbij voor moet stellen.

Als je een idee wilt krijgen hoe video-lessen eruit zien, klik dan op deze link. Op deze pagina kun je een aantal gratis lessen bekijken, die je een indruk geven hoe het werken aan je website er in de praktijk uitziet.

Wat als de cursus toch niet zo goed bij me blijkt te passen?

Ik raad je  aan om binnen 30 dagen met de cursus aan de slag te gaan, zodat je uit eigen ervaring kunt ondervinden of het zelf bouwen van een website bij je past.

Werkt de cursus niet voor jou? Ik bied 30 dagen lang een niet-goed-geld-terug garantie. Mocht de cursus toch niet zijn wat je ervan verwacht, stuur me een mail, en dan stort ik het bedrag zonder discussie terug.

Fungeer je ook als helpdesk?

Nee. De cursus is bedoeld voor zelfstudie. Mocht je vragen hebben, dan kun je die stellen aan de helpdesk van ofwel je hostingprovider, ofwel Elegantthemes (het bedrijf achter Divi). Mijn ervaring is dat die je prima kunnen helpen. Wel gaat de hulp via de helpdesk in het Engels – het is dus fijn als je enigszins uit de voeten kunt in het Engels.

Ik ben bang dat ik tegen teveel vragen aan zal lopen!

Als je graag zelf je website wilt bouwen, maar bang bent dat je tegen teveel vragen aanloopt raad ik aan om de cursus aan te schaffen, en gewoon te proberen of het je lukt. Deze cursus heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Hetzelfde geldt voor Divi (en ook bijvoorbeeldl bij sommige hostingbedrijven als bijvoorbeeld bij de hostingprovider die ik zelf gebruik (Siteground (affiliate link)). Ook die kun je 30 dagen risicoloos uitproberen. Het enige waarvoor de 30-dagen-garantie niet geldt is de domeinnaam. Maar zo’n domeinnaam moet je toch aanschaffen.

Bekijk alle video’s en doe de hele cursus. Probeer alles uit. Lukt het je niet en loop je vast? Laat het me weten, en je ontvangt je geld weer terug, zonder gedoe. Hetzelfde kun je doen met Divi.

Je hebt dan in die 30 dagen geen enkel risico gelopen (op de domeinnaam dan), en je bent wel een ervaring rijker. Met die ervaring kun je vervolgens met een goed gevoel naar een websitebouwer stappen.

Ik zie dat de cursus in totaal 7:45 uur aan video heeft. Is dat niet heel erg veel?

Je hoeft zeker niet alle lessen te volgen om al een mooie website te kunnen maken. Wel wilde ik de cursus graag heel compleet maken – zodat je ook dieper in WordPress en Divi kunt duiken, als je dat wilt.

Wat doe je precies aan SEO (Zoekmachine-optimalisatie)?

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is een uitgebreid onderwerp, dat strikt genomen niet binnen de cursus valt.

Wel laat ik je in module tien zien hoe je een SEO-plugin installeert.  Zo’n plugin helpt je om op een gestructureerde manier aandacht te besteden aan je inhoud, je keywords en dergelijke. Dat is belangrijk om je website goed vindbaar te maken.

Wat voor aandacht besteed je aan emailmarketing?

Ook email-marketing is een uitgebreid onderwerp, dat niet binnen de cursus valt. Ik help je echter wel om door middel van een plugin een koppeling te maken met je email-serviceprovider (zoals bijvoorbeeld Mailchimp of Mailerlite). Deze plugin heet ‘Bloom’, en is ook door Elegantthemes gemaakt. Je krijgt deze plugin gratis bij je Divi-thema.

Zo kun je in elk geval direct met email-marketing aan de slag, als je dat wilt.

Leg je ook uit hoe je hosting aanvraagt en gebruikt, en WordPress downloadt?

Nee. Elke hostingprovider heeft zijn eigen manier van hosting aanvragen en gebruiken. Een goede Managed WordPress Hostingprovider zal uitgebreide documentatie hebben op basis waarvan je dat kunt doen. Ook heeft een goede provider tools om WordPress met een ‘auto-installer’ te installeren, en zal het bedrijf je – als het je zelf niet lukt – helpen met de installatie van WordPress. Het is goed om van tevoren uit te zoeken hoeveel ondersteuning het bedrijf je kan bieden. Zie daarvoor ook Module 1 van de cursus.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Minimaal één jaar zorg ik voor toegang en updates.

Hoe ga je om met privacy en wat zijn je algemene voorwaarden?

Ik hecht veel belang aan privacy en over duidelijkheid bij het aanschaffen van een cursus. De Privacy-pagina vind je hier, en de Algemene Voorwaarden hier.

Hoe werkt Divi in de praktijk?

Divi werkt met de zogenaamde Divi builder

 

Dit is een soort bouwblokkensysteem: je zet verschillende modules op en naast elkaar, terwijl je direct op je scherm ziet hoe het eindresultaat eruit gaat zien.

Divi kent heel veel modules. Natuurlijk heb je tekst-, afbeeldings- en video-blokken, maar ook heb je tabellen, ‘harmonica’s, ‘tabs’, tellers, timers, ‘call-to-actions’, audio-modules, blog-modules, knoppen, countdowns, sliders, video-sliders, contactformulieren, inschrijfformulieren, loginvelden, gallery’s, portfolio’s, shopmodules, testimonials en nog meer. Ook heeft Divi de zgn ‘volle-breedte-modules, die er prachtig uitzien – pagina-breed op je website.

In onderstaand videofragment (21:00) zie je hoe de verschillende modules eruit zien, en hoe je ze kunt verschuiven en aanpassen:

Wat kost een WordPress website met DIVI?

1. Hosting & domeinnaam

KOSTEN PER JAAR: afhankelijk van je hostingprovider

2. WordPress

KOSTEN: GEEN

3. Divi (met 20% korting!)

EENMALIGE KOSTEN: $ 249,00 ex btw. Met 20% korting via deze link: $ 199,00 ex btw.

4. De online cursus

EENMALIGE KOSTEN: € 197,00 ex btw.

Uitleg van de kosten:

 

1. Hosting en domeinnaam

 • De kosten van hosting en domeinnaam verschillen per provider. In de cursus raad ik je ‘Managed WordPress Hosting’ aan – die is een stuk duurder dan ‘gewone hosting’ – maar voor deze meerprijs krijg je veel terug op het gebied van ondersteuning, veiligheid en specifieke deskundigheid. Vergelijk je prijzen tussen verschillende hostingbedrijven, let dan altijd op de ‘gewone prijzen’, en niet op de introductieprijzen. Je zult je website nog vele jaren lang gebruiken, dus uiteindelijk ga je toch het ‘gewone tarief” betalen.
 • Kosten voor domeinnaam en hosting betaal je sowieso, of je nu zelf je website bouwt of het door een websitebouwer laat doen.
 • In de cursus geef ik uitgebreide informatie over hoe je een conclusie kunt gaan trekken over de prijs/kwaliteitsverhoudingen van de verschillende hostingproviders.

 

2. WordPress

 • Het gebruik maken van het open source platform WordPress kost je niets.

 

3. Het WordPressthema Divi

 • Divi kost $ 249,00 ex btw voor levenslange updates en support.
 • Je kunt Divi met 20% korting aanschaffen via deze link. Je betaalt dan ±$ 199,00 ex btw.
 • Je kunt Divi ook eerst een jaar proberen voor $ 89,00 ($ 70,00 met korting).
 • 30 dagen lang heb je een niet-goed-geld-terug-garantie, je kunt het thema dus zonder risico uitproberen. Bevalt het niet, dan krijg je je geld terug.

 

4. De online cursus

 • De online cursus kost je € 97,00 excl btw.
 • 30 dagen lang heb je een niet-goed-geld-terug-garantie, je kunt de cursus dus zonder risico uitproberen. Bevalt het niet, dan krijg je je geld terug.

 

 

Kortom:

 

Zelf een WordPress website maken met Divi kost je:

 • Cursuskosten: 97,00 ex btw
 • Levenslang toegang en updates van Divi: ± $ 199,00 ex btw (met korting alleen via deze link)
 • Domeinnaam- en hostingkosten – dit is afhankelijk van je hostingprovider – en die betaal je sowieso, of je nu zelf je website bouwt of niet.

 

 

Ben je enthousiast geworden?

Probeer de cursus dan nu 30 dagen lang uit!

Ik wens je heel veel plezier bij het zelf maken van je website!

En ik hoop je gauw te zien bij de eerste video.

Met een hartelijke groet,

Simone

Pin It on Pinterest